Blog

Meer privacy dankzij zonwering

In de wintermaanden merk je ongetwijfeld dat je gemakkelijker in woningen en kantoren kunt binnenkijken. Wanneer het licht binnen aan is en het is buiten donker, kun je erg goed zien wat er zich binnen afspeelt. Dankzij goede zonwering kun je ervoor zorgen dat men niet zomaar bij jou kan binnenkijken in de wintermaanden. Zonwering zorgt dus niet alleen voor de perfecte lichtinval, maar ook voor een betere privacy.

Minder privacy in de winter

Je hebt het al wel eens meegemaakt. Je bent op een donkere winteravond op weg naar huis en kijkt aan het rood licht eens naar links en rechts. In de woningen of kantoren is licht aan en je kunt perfect zien wat er zich binnen afspeelt.

Van binnenuit gezien is dit effect omgekeerd. Je ziet je weerspiegeling als je naar het venster kijkt en kunt dus erg moeilijk zien wat er zich buiten afspeelt.

Dit vormt een vals gevoel van privacy. Je hebt het gevoel alsof men niet door het venster kan zien, maar niets is minder waar.

Zonwering verhoogt je privacy

Met de juiste zonwering kun je deze valse privacy omzetten in échte privacy. Je houdt met zonwering immers niet alleen de zonnestralen tegen, maar ook de blikken van buitenaf.

Zonnescreens voor warmtewering en meer privacy

Een zonnescreen is een goede zonwering om extra privacy in je woning te krijgen. Er bestaan verschillende soorten screendoeken waar je meer of minder goed door kan kijken. De inkijk naar binnen wordt hierdoor dus beperkt. Daarnaast kun je bij Roma screens als optie extra ledverlichting in de kast laten installeren.

De ledverlichting zal ’s avonds aan de buitenkant van het screendoek een lichtgordijn naar beneden doen schijnen. Het gevolg hiervan is dat men nog moeilijker van buiten naar binnen kan kijken.

Rolluiken voor 100% privacy én extra isolatie

Ook rolluiken verhogen je privacy. Doe ‘s avonds de rolluiken naar beneden, dan kan niemand bij je naar binnen kijken. Het nadeel hiervan is dat jij ook niet meer naar buiten kan kijken. Het grote voordeel is dat rolluiken ook een sterke isolerende functie hebben. Ook de koude blijft dus buiten.

Andere zonwering

Ook andere vormen van zonwering kunnen al voor meer privacy zorgen. Een rolgordijn, vouwgordijn of lamellen kunnen de inkijk in je woning of kantoor verminderen en meer privacy bieden.

Al heb je met deze zonwering meestal wel nog spleten en kieren waardoor men naar binnen kan kijken.

Automatische zonwering voor extra veel privacy

Moderne zonwering kun je probleemloos aansluiten op domotica, je smartphone of een besturingsmodule. Hiermee kun je je zonwering met een druk op de knop openen of sluiten. Of nog beter, je kunt je zonwering helemaal automatiseren.

Wordt het donker buiten en wordt het dus gemakkelijker om van buiten naar binnen te kijken? Dan gaat je zonwering automatisch naar beneden. Zo heb je te allen tijde volledige privacy zonder er zelf aan te hoeven denken.

Welke zonwering kiezen voor meer privacy?

Meer privacy is een leuk voordeel aan zonwering, maar het mag nooit de hoofdreden zijn om een zonweringsysteem aan te kopen. Je zonwering moet niet alleen meer privacy bieden, maar ook comfortabel de zonnestralen tegenhouden, rekening houdend met jouw woon- of werkgewoontes en budget.

Kom daarom langs in de showroom om het uitgebreid te hebben over jouw zonwering. Dan bekijken we welke zonwering bij jou past, zowel op het vlak van zonwering als op het vlak van privacy.

Meer privacy dankzij zonwering

Chercher un point de vente

À travers nos points de vente, nous fournissons et installons des protections solaires, des décorations de fenêtre, des espaces de vie extérieurs, des volets roulants et des écrans chez les particuliers, les entreprises et les administrations dans toute la Belgique.