Blog

Welk type overkapping is de beste keuze voor jou?

Een overkapping zorgt voor meer comfort in je tuin of op je terras. Je kunt vaker buiten zitten en bent niet meer afhankelijk van zon, regen of wind om van je tuin te genieten. Er zijn verschillende soorten overkappingen met elk hun eigenschappen en voordelen. In dit artikel proberen we wegwijs te maken in de zoektocht naar de overkapping die geschikt is voor jou.

Een vrijstaande overkapping of een overkapping aan de woning?

Een eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je je overkapping los van of vast aan je woning wil plaatsen.

Een overkapping aan je woning heeft als voordeel dat je direct van de deur onder je terrasoverkapping kunt lopen. Daarnaast is met een overkapping aan je woning altijd één kant winddicht zonder daar iets extra voor te doen. Bovendien geniet je met een overkapping aan je woning van een btw-voordeel (6% i.p.v. 21%).

Met een vrijstaande overkapping kun je natuurlijk veel meer kanten op. Je kunt de overkapping plaatsen waar je wil, bijvoorbeeld tussen de bloemenperkjes of planten. Op die manier kun je optimaal genieten van je tuin zoals jij dat wil.

Wat is het doel van de overkapping?

Vervolgens moet je je afvragen wat juist het doel moet zijn van de overkapping. Wil je op regendagen buiten kunnen zitten? Of in het donker? Of wil je buiten kunnen ontbijten op een zonnige zomerochtend? Elk doel vraagt om een ander type overkapping.

Niet alleen het type van de overkapping, maar ook de plaats waar de overkapping komt te staan is afhankelijk van het doel. Wie graag ontbijt onder de overkapping, kan deze best aan de oostkant van de woning plaatsen. Een overkapping om van een schemerzonnetje te genieten staat dan weer best aan de westkant.

Het is duidelijk erg belangrijk om te weten wat je juist van je overkapping wil. Heb je hulp of expertise nodig bij het uitdenken van je overkapping? Wij helpen graag. Neem contact op of kom langs in de showroom en dan bekijken we samen de mogelijkheden voor jouw overkapping.

Welke uitrusting moet je overkapping hebben?

Een overkapping kan uitgerust worden met allerhande extra’s die voor nog meer comfort zorgen. Belangrijk is om de juiste extra’s te kiezen om jouw terrasoverkapping perfect te maken voor jouw gebruik.

Je kunt kiezen voor een simpele overkapping met vier poten en een dak. Simpel, strak en goed bereikbaar, maar niet bestendig tegen regen en wind.

Wil je wat meer comfort, dan zijn er panelen, schuifdeuren, lamellen daken, verwarming, verlichting en nog veel meer extra’s. Dankzij deze extra’s kun je je overkapping op zo’n manier uitrusten dat hij perfect aansluit bij jouw wensten en budget.

Professioneel advies nodig bij je keuze?

Heb je nood aan het advies van een expert? Wij luisteren graag naar jouw wensen. Vertel ons waar je naartoe wil met je terrasoverkapping, dan bekijken we volledig vrijblijvend samen met jou de beste opties.

Contacteer ons, maak een afspraak of kom langs in de showroom.

Welk type overkapping is de beste keuze voor jou?

Zoek een verkooppunt

Via onze verkooppunten leveren en installeren wij zonwering, raamdecoratie, outdoor living, rolluiken en screens bij particulieren, bedrijven en overheden in heel België.